2. 5. 2025   |   svátek má Zikmund
 

Palačinky se špenátem

Název Množství a jednotka
listový špenát 250 g
anglická slanina 100 g
česnek 4 stroužky
máslo 30 g
hladká mouka 1 lžíce
Zobrazit všechny ingredience

Palačinky

Název Množství a jednotka
hladká mouka 250 g
mléko 1/2 l
vejce 3 ks
sůl
večeře
Porce: 4
Kuchyně: francouzská
Příprava: 10 min.
Vaření: 20 min.
Mamut :-)



Postup
Smetanový špenát:
Orestujeme nadrobno nakrájenou anglickou slaninu, přidáme listový špenát (nebo baby špenát) a podusíme 5 minut. Zvlášť si připravíme bešamel - na másle uděláme jíšku, zalijeme mlékem a šlehačkou, provaříme. Přidáme špenát s anglickou slaninou, trojúhelníček taveného sýru, opatrně osolíme, opepříme, dochutíme česnekem, povaříme pět minut a touto směsí plníme palačinky.
Jako přílohu můžeme místo palačinek zvolit těstoviny.

Palačinky:
Smícháme mléko s vejci, moukou a solí, nejlépe šlehačem. Těstíčko musí být řidší. Na teflonovou pánev kápneme trošku oleje a naběračkou lijeme těsto, aby bylo co nejtenčí. Smažíme po obou stranách dozlatova.



Další fotografie
 


RECEPTY

Čokoládové lanýže s griliášem

Postup: Lískové oříšky nasucho na mírném ohni opražíme na pánvi a ještě za horka... zobrazit recept

RECEPTY

Okurková omáčka

Postup: Plátky masa,(vepřové kotety, ale může být i z kýty, nebo kuřecí) naklepeme, z... zobrazit recept

RECEPTY

Salát z červené řepy

Postup: Malé červené řepy (cca 2až tři kusy) opláchneme a dáme uvařit (nejlépe, aby... zobrazit recept

RECEPTY

Houbová polévka

Postup: Houby očistíme, nakrájíme na plátky a podusíme na lžíci sádla asi 10 minut.... zobrazit recept

RECEPTY

Zavináče

Postup: Připravíme si nálev. Svaříme vodu s octem, cukrem soli, kořením a zeleninou.... zobrazit recept

SPOLEČENSKÁ ETIKETA
RESTAURACE

Černý Orel

Pivovar s restaurací a ubytováním.The New York Times zařadil Kroměříž a Pivovar...